fredag 15 juni 2012

Holofredag: A England, Saint George

Ännu en holofredag där solen leker tittut. Jag lyckades dock hitta några små glimtar att fotografera i. Å andra sidan gör det inte mig så jättemycket att solen inte riktigt är med här, för det här har så underbart vacker färg att jag inte kan se mig mätt på det ändå. Klicka på bilderna om ni vill se dem ännu större.


Det här är en mörkt grön som drar åt det blå hållet. Inte så att det blir teal eller petrol dock, som jag har sett att vissa räknar in det här som. Dessutom svärtar det sig lite i kanterna och är bara snyggt! Baxnar! Det är bra scattared och jag har ännu inte sett hela spektrumet av det som jag anar finns där, mest går regnbågarna i de blå och gröna tonerna. Kan ju inte påstå att jag är ledsen över det, för det är jag inte.


Den här gången var det A England som jag älskar dem, fin formula och bra pigmentering. Ett lager täcker bra, men två blir ännu bättre. Borsten var lite ojämn men ställde inte till några större bekymmer.


Jag fick leta idag, ska ni veta. Till sist bestämde jag mig för att gå på namnet Saint George och kom då på att George Orwell är reprenseterad i min bokhylla med "1984". En mörkt framtidshistoria som nästan är en handbok i att kuva människor. Gav mig kalla kårar när jag läste den. En ännu bättre bok av samme författare är "Djurens gård" (Animal farm). Om man vill ha något mer berikande än ännu en svensk deckare att läsa i hängmattan på semestern...

Betyg 5/5. Jag älskar allt med det här lacket. Allt.

PS. Nej, jag är inte så förtjust i deckare.Oavsett om de är svenska (13 på dussinet) eller utrikiska.

16 kommentarer:

 1. Trevligt lack, grymt bra bok! Fast jag tycker att Karin Bojes Kallocain är snäppet bättre, när vi nu är inne på genren :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag faktiskt inte läst. Än. Hm... Kanske något för min bokcirkel? :)

   Radera
 2. Framtidsdystopier är något av mitt favoritämne. Jag gillade nästan inte alls 1984 faktiskt, då är Animal farm mycket bättre. Kallocain är bra, men bäst är Brave new world (Du sköna nya värld).

  Mycket trevligt lack också! Jag gillar att det är mörkt och lite kaxigt, och att holot lyfter helheten, men inte är huvudsaken. Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget slår väl "Brave new world"? Den är ju fantastisk på riktigt. (Och har man sett "Demolition man" med Sylvester Stallone och inte sett likheterna är man lite trött.)

   Radera
 3. Har för mig att jag gillade 1984 när jag läste den för lääänge sedan. St. George däremot är jag helt säker på att jag gillar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du har rätt i ditt antagande där. :)

   Radera
 4. Den här färgen är så vacker!!
  Jag gillar verkligen inte heller deckare och fattar inte hur den genren kan vara så enormt populär... Oerhört konstigt.. Och jag håller med övriga här som har sagt att Kallocain är bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha som mål i livet att ALDRIG läsa en Läckberg eller Marklund. Så jag är rätt så livrädd för att någon i min bokcirkel ska välja en bok av just de författarna...

   Radera
 5. Detta är så vackert, måste se till att skaffa det en vacker dag:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! Det är kanonsnyggt!

   Radera
  2. Nu är det beställt;)

   Radera
 6. Baxnar! Bästa ordet för att beskriva vad jag tycker om St. George, för jag baxnar nästan också när jag ser det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ganska passande beskrivning, om du frågar mig.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!