Sidor

tisdag 26 juni 2012

Biltema: Jaguar E-type

När den här bilen levererades hem till oss så sade älskade maken direkt att han ville att jag skulle matcha den. Är det sådant som kallas kärlek kanske? En helt enfärgad orangeröd bil kan ju dock vara "sådär" rolig att matcha om man tänkt sig ett biltema med lite flashig nailart. Men det är ju en hel del kromade detaljer på den...


Jag valde här den helt fantastiskt lika färgen som China glaze Pure torture visade sig vara. Ett jellylack som kräver sina lager om man vill ha det täckande, men jag hade bara det här för att matcha Jaguaren med. De kromade detaljerna lät jag gå igen i en accentnagel med Excalibur från A England. Jag har inget kromat lack (eller jo det har jag, men de har andra färger i sig också) så jag nöjde mig med svärdsstålgrått. Riktigt snyggt ihop, om jag får tycka. Och eftersom det är min blogg så får jag det!


Fördelen med att det för en gångs skull är en bil utan sjuttiotusen dekaler på är att ja, det är ju lättlackat. Inget pill med tejp eller duttande med smala penslar, men också att det faktiskt blir en så pass ren manikyr att jag utan besvär skulle kunna knata runt på stan med den. Alla busmanikyrer känner jag mig inte så här bekväm med, om man säger så.


Älskade makens kommentar
Jaguar E-type från spanska Ninco. Ninco hör till en av mina favorittillverkare och och E-typen är en riktig sportvagnsikon. Denna släpptes i vintras som en sorts "50th anniversy edition" då det var 50 år sen E-typen lanserades 1961. Den riktiga bilen var då med sitt vackra utseende, överkomliga pris och prestanda, en standardbil som då kunde göra över 200 km/h, inget annat än en sensation. Modellen är mycket fint gjord fast har en del brister. Lacken är för orange istället för röd och varför har man slarvat och satt en racerförare med hjälm i en standardbil?