Sidor

fredag 18 maj 2012

"Holo"fredag: Zoya, Kissy

Fuskar som rackarns idag. För det här är ju inte holo per se, utan prismatiskt strängglitter. Skimmerskuggan får smälla mig på fingrarna om hon vill.


Lyckades norpa åt mig ett par Zoyalack när Cactus hade bloppis för morgonpigga häromdagen. Ett av dem var Kissy från Gems & Jewels-kollektionen som kom i vintras. Ett mellanrosa skirt lack med vanligt smått runt glitter som ser rosarött ut, och så det prismatiska strängglittret. De strängar som hamnar under den rosa basen ser dock rosa ut och det är först när det kommer rejält med ljus på dem som man ser att allt strängglitter verkligen är prismatiskt. Upplever att jag ser mer prismatiska strängar på bilderna är vad jag gör på riktigt.


Nu besparade jag mig ett gäng gråa hårstrån och valde att lägga Kissy i ett lager över det rosa Dependlacket jag målade på igår. Jag kan gissa att jag hade blivit fnattig i kolan om jag gett mig på att få det här täckande på egen hand, särskilt när jag ska ta av det sedan - en syssla jag redan laddar för med tålamod och remover.
Jag har ett lager överlack här, men kan intyga att det inte hade skadat med ett lager till. Minst.


Ett lack som heter Kissy gör att jag associerar med denna lilla pärla till bok. Det är nog den bok jag har läst om flest gånger, kan det vara fem eller sex omläsningar vid det här laget? Första gången jag läste den var jag nybliven tonåring. Nu var det dock ett tag sedan senaste gången, så det kanske är dags igen. "Rötter" handlar om författarens släkt, med början i Afrika på 1750-talet, där Kunta Kinte blir tillfångatagen, forslad över havet och såld som slav i Amerika. Kunta Kinte får en dotter, Kizzy, och det är så mina tankar går. Vill ni ha en bra bok att läsa i hängmattan i sommar så rekommenderar jag den här. (Hittar den bara på engelska på AdLibris, men det borde finnas på biblioteket tycker jag.) Boken blev även en väldigt bra tv-serie som visades i slutet av 70-talet, med LeVar Burton (Geordie LaForge för trekkisarna) i rollen som den unge Kunta Kinte.

Betyg 3/5