Sidor

onsdag 2 maj 2012

H&M, Lady Luck

Ja jösses vad mycket associationer jag får av namnet på det här lacket. Den gamla discodängan "Lady Bump" (med Peggy Lee?) och Lady Kluck i Disneyversionen av Robin Hood för att nämna ett par. Lackmässigt tänker jag däremot närmast på en av förra årets favoriter, Aqua från H&M. Men där Aqua är turkost är Lady Luck grönt, annars är de ganska lika i sina egenskaper.


I flaskan ser man tydligt att det är en duokrom och det ser ut som att den skulle vara grön och blå med guldskimmer. Väl på naglarna upplever jag att det mest är grönt som skiftar över i guld, kanske lite koppar ibland, och ganska så ofta flashar det till i blått, särskilt i nagelkanterna. Det blå är dock inte riktigt lika tydligt som jag trodde det skulle vara, men jag måste ändå medge att det här är en mycket prisvärd skönhet. 40 spänn för en grön/guld/blå multikrom tackar man inte nej till.


Och som jag inte alls tycker om den där jättekorken, men det är ju ingen nyhet direkt. Jag använde mig av tre lager lack. Jag är dock inte helt säker på att det där tredje verkligen behövdes, det gick mest på för att jag ville jämna ut penseldragen som är ack så synliga. Egentligen gör det inte så mycket på den här typen av lack, man är liksom beredd på det. Det höll sig väl någorlunda där jag ville ha det, men till viss del har det letat sig ner i nagelbanden. Det torkade dock snabbt med ett lager Seche Vite - 10 minuter efter avslutad lackning hängde jag tvätt. Bilderna är tagna efter det.


Paljettkudden har vi sett förut, men den passar så himla bra att matcha det här lacket med så den får tjänstgöra igen. Dessutom orkade jag inte leta reda på något annat så här på morgonkvisten när jag precis vinkat av älskade maken som farit på tjänsteresa några dagar. Jag gillar inte tjänsteresor.

Betyg 5/5. Vad annars?