Sidor

fredag 11 maj 2012

Depend #6010

Holofredag utan sol så jag kör magnetiskt. Och det syns ju på långa vägar att det här är mitt första möte med magnetiska lack. Väldigt mycket mindre roliga än vad jag trodde de skulle vara.


Nummer 6010 är en rosa variant, som ger mörkare, nästan röda, stråk när man använder magneten. Dessutom med lite grann blått glitter, som man lika gärna kunde ha hoppat över eftersom det i princip är osynligt på nageln.


Man ska alltså måla lacket och sedan hålla en magnet över det för att lyfta upp de magnetiska partiklarna och skapa skojsiga effekter. På lillfingret ser ni hur det ser ut utan de skojsiga effekterna helt enkelt för att den nageln vägrade att erkänna magnetens makt. Jag prövade lite olika vinklar på magneten för att se vilken jag gillade bäst, och det är nog på diagonalen.
Men alltså - det här var inte helt lätt! Tydligen har jag alldeles för välvda naglar för magneten, som är platt, och mönstret når inte runt hela nageln. Man måste vara snabb som en vessla, annars händer ingenting. Man måste hålla superdupernära nageln, utan att lägga den i lacket, vilket kräver att man har tungan rätt i mun. Jag överdriver inte ett enda dugg om jag påstår att jag fick ont i axeln av att applicera det här. Och roligt är det faktiskt inte.
Minns inte antalet lager, och det är säkert olika på olika naglar eftersom jag gjorde om och hade mig. Lite rinnigt lack också, hamnar gärna i nagelbanden.


Matchar - tada!- med en kylskåpsmagnet med en galen rosa utomjording på.

Betyg 2/5