fredag 11 maj 2012

Depend #6010

Holofredag utan sol så jag kör magnetiskt. Och det syns ju på långa vägar att det här är mitt första möte med magnetiska lack. Väldigt mycket mindre roliga än vad jag trodde de skulle vara.


Nummer 6010 är en rosa variant, som ger mörkare, nästan röda, stråk när man använder magneten. Dessutom med lite grann blått glitter, som man lika gärna kunde ha hoppat över eftersom det i princip är osynligt på nageln.


Man ska alltså måla lacket och sedan hålla en magnet över det för att lyfta upp de magnetiska partiklarna och skapa skojsiga effekter. På lillfingret ser ni hur det ser ut utan de skojsiga effekterna helt enkelt för att den nageln vägrade att erkänna magnetens makt. Jag prövade lite olika vinklar på magneten för att se vilken jag gillade bäst, och det är nog på diagonalen.
Men alltså - det här var inte helt lätt! Tydligen har jag alldeles för välvda naglar för magneten, som är platt, och mönstret når inte runt hela nageln. Man måste vara snabb som en vessla, annars händer ingenting. Man måste hålla superdupernära nageln, utan att lägga den i lacket, vilket kräver att man har tungan rätt i mun. Jag överdriver inte ett enda dugg om jag påstår att jag fick ont i axeln av att applicera det här. Och roligt är det faktiskt inte.
Minns inte antalet lager, och det är säkert olika på olika naglar eftersom jag gjorde om och hade mig. Lite rinnigt lack också, hamnar gärna i nagelbanden.


Matchar - tada!- med en kylskåpsmagnet med en galen rosa utomjording på.

Betyg 2/5

12 kommentarer:

 1. Vad tråkigt att det var knepig applikation.. Var lyckades du hitta nagellacket? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stod undangömt på en hylla på lokala Ica Maxin.
   Kräver nog en del övning för att det ska bli riktigt bra, tror jag.

   Radera
 2. Jag tyckte också det var trixigt med magnetiska lack. Jag har bara testat ett än, men jag kommer nog inte köpa på mig några större mängder. Jag har nog för den delen också för kupade naglar, och det blir inte riktigt lika snyggt när mönstret bara blir på mitten av nageln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Upplever lite samma sak där. Hur läckert är det med effekten i en sträng mitt på nageln liksom?

   Radera
 3. Svar
  1. Ja DEN är det inget fel på. ;)

   Radera
 4. fattar inte hur alla lyckas så snyggt med magnetlacken!!! Jag trixar, fixar och mistrar men får inte till det. Avundsjuk:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckas? Hälften av naglarna är totalt misslyckade, men det visar jag ju inte. ;) Det var ungefär 100% lättare att göra det på Lilla E, så lite hjälp av någon vänlig själ kanske?

   Radera
 5. Lacket var väl sådär kul... klockren matchning dock :)

  @Lela: Jag lyckas inte heller >.<

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar lacket jättemycket, men inte tillräckligt för att det ska kännas att det är värt besväret. Typ...

   Radera
 6. JAg är inte sugen på magnetiska lack. Jag har ett men köpte ingen magnet för jag var mer intresserad av färgen än effekten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har egentligen också varit måttligt nyfiken, men ville testa i varje fall. Och så var ju magneten med på köpet så why not. :)

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!