Sidor

söndag 27 maj 2012

China glaze, Electrify

Mina känslor för glitterlack har ändrats genom åren, ett flertal gånger. Först älskade jag dem reservationslöst, sedan hatade jag dem med en intensitet som av tusen solar. Nu tolererar jag dem, men älskar dem knappast och jag vet att de kommer vara överjävliga i kvadrat att få bort. Ändå kommer det tillfällen när jag inte kan låta bli att skaffa dem, än mindre låta bli att använda dem på egen hand. Electrify från China glaze Hungergames-kollektion är ett sådant där lack som jag bara var "tvungen" att ha.


I solen. Lacket består av massor av runda glitter i rött och en ganska så gul guldnyans, i en klar bas. Det är inte riktigt 50/50 utan aningens mer guld än rött.


Indirekt sol. Det ser bra glest ut, eller hur? Jag upplever det så på riktigt också och då har jag tre lager av glittret på bilderna. Det blev ungefär precis så tjockt som jag pallar med det, så trots att jag såg att ett fjärde lager inte hade varit helt fel, så var det inte svårt att låta bli det. Kanske kan bespara mig att mitt nyfärgade hår blir grått på en gång när jag ska bort lacket. Jag har två lager överlack, och det är inte slätt med det, men jag nöjer mig. långvarigt kommer det inte bli.


Är det konstigt att jag matchar med en Harry Potter-bok när lacket är baserat på en helt annan bok/film? Nu har ju inte jag läst "Hungerspelen" än, så jag får inga associationer dit, utan jag tänker på Gryffindor (Harrys elevhem) när jag tänker på rött och guld. Eller jul, och jag orkade verkligen inte rota fram jullådan uppe på vinden för att matcha med en julgranskula. "Hungerspelen" ligger för övrigt på macken och väntar på att jag ska orka cykla dit och hämta ut den. Kanske imorgon.

Betyg 3/5.