Sidor

fredag 13 april 2012

"Holo"fredag: Gina Tricot Rain forest + LCN G10

Idag blir det fusk, för jag har inte holo utan prismatiskt glitter istället. Har jag haft förr utan att Skimmerskuggan smällt mig på fingrarna, så jag vågade mig på det igen. I morgon ska jag handla, bokcirkla och fira världens sötaste mamma som fyller år. Min mammas favoritfärg är grön, så jag bestämde mig för att det skulle vara gröna naglar på hennes dag. Valet föll på att testa nyförvärvet Rain forest från Gina Tricot. Sedan toppade jag med glitterlacket med det spännande namnet G10 från LCN.


Min ursprungsplan var att bara göra några accentnaglar med G10 då jag tyckte glittret såg så pass tätt packat ut i den klara basen. Jag hade fel. Det är faktiskt ganska så lite glitter som följer med upp på nageln, så jag bestämde mig raskt för att bara lägga det i ett lager över Rain forest. Glömde dock helt bort att fotografera Rain forest ensamt, men det syns rätt så bra ändå.


G10 innehåller alltså små hexagonala prismatiska glitter blandat med ännu mindre runt dito glitter. Även om det var mesigt glest så gillar jag verkligen den prismatiska effekten i det här. Sprak sprak.

Över till Rain forest. Det här är det första av Gina Tricots lack jag testar, om man bortser från att jag använt baslacket en vecka nu, som jag köpte samtidigt. 3 lack för 99 kronor är ett rätt så förmånligt pris så jag var inte sen att testa. Jag älskar verkligen den här färgen som är mjuk och behaglig mot ögat.
Formulan hade kunnat vara bättre, det ville gärna ner i nagelbanden och jag hade svårt att få det jämt. Det är tre lager här och det funkar då jag har korta naglar, men jag gissar att det hade varit flammigt och krävt fler lager på längre naglar. Jag tyckte också att det var svårt att få upp lagom med färg med penseln och var tvungen att doppa om för flera naglar. Eller så var det jag som drog av för mycket mot flaskhalsen. Välj önskat alternativ.


Ett halsband i grönt med glaspärlor och kristallbollar får bli fredagens matchning. Trevlig helg!

Betyg: 3/5 för båda.