Sidor

onsdag 25 april 2012

Deborah Lippmann, Mermaid's dream

Hej på dig lilla besvikelsen. Tänk att ett lack som är så utomordentligt vackert i flaskan kan bli så trist på naglarna. Jag hade höga förväntningar på den här gyllene grönturkosa skönheten och så blir det liksom platt fall.


I ljusaste tänkbara gröna bas hittar vi glitter i guld, silver och blått. Som namnet (Mermaid's dream) antyder går tankarna till hav och salta vågor och sjöskum och sjöjungfrur och snäckor och små, små fiskar och det är ack så vackert i flaskan. Hänförande rentutav. Så vad är det då jag inte riktigt gillar med det?


Det blir liksom aldrig lika fint när det väl är på. Jag har målat två lager här och mer vill jag inte ha. Det var faktiskt som vackrast med bara ett lager, men då var det ack så skirt och visade lite väl mycket av mina missfärgade naglar. Å andra sidan var det bra mer tredimensionellt då, lite som att titta ner mot havsbottnen. Nu ser det rätt så platt ut. Och kornigt, på ett sätt som jag inte uppskattar alls.
Självklart äter det överlack också. Hittills har det slukat ett lager av vardera Seche Vite och Poshé och ändå är det inte helt slätt. Att det skulle äta så här mycket överlack förvånade mig. Av ett grövre glitter är det förväntat, men det här tycker jag är så pass smått och liksom platt att det borde ha kunnat nöja sig med två lager. Tydligen inte...


Matchar med fina temuggen jag fått i present av Perny. Precis rätta nyanserna för det här lacket. Och så påminner det mig om att det är dags för en kopp igen. När är det inte det - å andra sidan?

Betyg 3/5.