onsdag 25 april 2012

Deborah Lippmann, Mermaid's dream

Hej på dig lilla besvikelsen. Tänk att ett lack som är så utomordentligt vackert i flaskan kan bli så trist på naglarna. Jag hade höga förväntningar på den här gyllene grönturkosa skönheten och så blir det liksom platt fall.


I ljusaste tänkbara gröna bas hittar vi glitter i guld, silver och blått. Som namnet (Mermaid's dream) antyder går tankarna till hav och salta vågor och sjöskum och sjöjungfrur och snäckor och små, små fiskar och det är ack så vackert i flaskan. Hänförande rentutav. Så vad är det då jag inte riktigt gillar med det?


Det blir liksom aldrig lika fint när det väl är på. Jag har målat två lager här och mer vill jag inte ha. Det var faktiskt som vackrast med bara ett lager, men då var det ack så skirt och visade lite väl mycket av mina missfärgade naglar. Å andra sidan var det bra mer tredimensionellt då, lite som att titta ner mot havsbottnen. Nu ser det rätt så platt ut. Och kornigt, på ett sätt som jag inte uppskattar alls.
Självklart äter det överlack också. Hittills har det slukat ett lager av vardera Seche Vite och Poshé och ändå är det inte helt slätt. Att det skulle äta så här mycket överlack förvånade mig. Av ett grövre glitter är det förväntat, men det här tycker jag är så pass smått och liksom platt att det borde ha kunnat nöja sig med två lager. Tydligen inte...


Matchar med fina temuggen jag fått i present av Perny. Precis rätta nyanserna för det här lacket. Och så påminner det mig om att det är dags för en kopp igen. När är det inte det - å andra sidan?

Betyg 3/5.

15 kommentarer:

 1. Man blir så himla besviken när det blir så där. Har sett en del swatchar på det här men den sjöjungfrun lockar inte mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. *gråter en skvätt*
   Jag såg swatchar innan jag beställde och de var jättefina, men... :(

   Radera
 2. Färgerna ihop var ju väldigt vackra. Men ja, det ser precis ut som det fått för lite överlack på sig (trots flera lager redan då), platt och knottrigt. Synd att det betedde sig så dumt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser faktiskt knottrigt ut även om man har fått ytan slät. Trist. Som älskade maken sa: "Det ser mysko ut". Då var det ändå han som plockade ut det i morse.

   Radera
 3. Ser fint ut men vad tråkigt det är när man blir så besviken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gud ja. Jag satt nästan och hoppade lite i stolen av iver och så... meh...

   Ska testa det över nudenaglar någon gång och se om jag gillar det mer då, jag uppskattade det som sagt som bäst när det var skirt.

   Radera
 4. Jag tycker inte att det ser så tokigt ut, men det beror kanske på vad man förväntar sig från början....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde ju inte riktigt att det skulle se knottrigt ut under fyra (!) lager överlack.

   Radera
 5. Tycker det ser väldigt vackert ut. Men hade man en föreställning som inte visade sig infrias så är det svårt att bli annat än besviken:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ÄR fin, men ändå lite meh. Om du förstår vad jag menar. ;)

   Radera
  2. Jag förstår precis;)

   Radera
 6. Jag håller med. Helt klart en besvikelse. Syn, för Lippmann kan ju egentligen göra glitter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju så vackert! Varför varför varför är det inte lika vackert på? Hoppas på de andra, lite grövre glitterlacken jag handlade. Annars kan jag ju knappast tycka att Lippmann är värt den dyra slanten.

   Radera
 7. Vad tråkigt att det inte levde upp till dina förväntningar. Håller faktiskt helt och hållet med om att det ser platt och tråkigt ut, tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Galet besviken faktiskt. Kan inte riktigt förstå hur något som ser så fint ut kan bli så intetsägande.

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!