torsdag 5 april 2012

BB Couture, Top Gun

Frågade älskade maken vilket lack han tyckte jag skulle måla på, enbart baserat på deras namn. När han svarade "You can be my wing man anytime" så visste jag att det var dags för Top Gun. Inte min favoritfilm och jag tycker inte att Tom Cruise är snygg heller, så jag kommer inte matcha med en dvd den här gången.


Top Gun ingår i BB Coutures kollektion Men on film som består av idel matta lack. I det här fallet ett mörkt blått lack med ljusare blått skimmer. När lacket torkat är dock det där skimret så gott som osynligt. Kvar blir den sidenmatta yta ni ser sparad på ringfingret. Jag föredrar dock när det är blankt och gnistrande och toppade övriga naglar med ett lager Poshé. Enligt älskade maken var den lilla detaljen skillnaden på "ew" och "oh", med fördel blankt. Jag håller med.


Formulan höll jag på att bli galen på. Det känns tjockt och kritigt och jag upplever att det torkar in på penseln väldigt fort vilket gör det svårt att jobba med tunna lager. Försöker man måla tunt blir det också stört omöjligt att gå över samma ställe två gånger utan att dra med sig lacket och göra bald spots. Flödigt är det som gäller alltså. Är man riktigt petig kan man nog komma undan med ett lager, men jag målade två för att få ordentlig täckning och för att täcka upp de kala fläckarna jag skapade innan jag kom på tekniken. I och med att det är så pass tjockt så håller det sig dock på plats utan att försvinna ner i nagelbanden. Torktiden är helt okej, men inte så snabb som jag först trodde - jag fick måla om ett finger som jag lyckades sabba totalt.


Det är ovanligt att det inte är någon basilika i den här lilla kryddkrukan från Sagaform. Den gick åt förra fredagen när jag gjorde kycklingnuggets med basilikasås. Såsen gör man så här: mixa en kruka basilikablad med 1 dl creme fraishe, 2 msk olivolja, 1 klyfta vitlök samt lite salt och peppar. Passar till det mesta, men i min familj är den ett måste till just kycklingnuggets (som jag gör själv - fastän att jag hatar att panera).

Betyg 3/5 avser när det är blankt. Som matt är det en 2:a.

2 kommentarer:

  1. Finfint, särskilt som blankt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det? Men det finns ju andra lack som blir snyggare även utan att man blankar till dem. Och som har trevligare formula.

      Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!