Sidor

onsdag 21 mars 2012

OPI, Midnight in Moscow

Ända sedan jag såg min första swatch på det här lacket har jag velat ha det. Hett och innerligt. Var lycklig som en hel skolklass på julafton när jag kammade hem det i en Tradera-auktion. Och sedan ställde jag ner det i Helmern och där har det fått stå. För tänk om det inte överlever mina förväntningar? Tänk om jag inte tycker det är lika vackert på mig som jag tycker det är när jag ser bilder ute på nätet. 


Midnight in Moscow kom i Russia-kollektionen 2007. Det är en nästansvart brun med brunrött skimmer i. Jag fotograferade i sol, men hade ändå svårt att fånga skimret som nästan försvinner in i den mörka basen.
Ni som hängt här förut vet att jag inte är ett fan av breda penslar. OPIs är aningens bättre än IsaDoras, men i just den här flaskan var den banne mig i min lilla låda avskyvärd. Har den fått en omgång i en mangel? Det är ett smärre mirakel att jag inte kladdade mer utanför än vad jag gjorde.


Vänligen bortse från luftbubblorna. Jag var lite ivrig i mitt lackande, minst sagt. Nu när jag väl vågade språnget ville jag måla fort så jag inte skulle hinna ångra mig. Det är tre lager av lacket här, toppat med Seche Vite. Förutom penseln inga större problem, även om det var en del skirare än vad jag trodde det skulle vara. Med tanke på hur mörkt det är hade jag fått för mig att det skulle vara mer pigmenterat.


Grabbade en näve av Chilipojkens schackpjäser att matcha med. Vet inte varför jag tänker på schack när jag tänker på Ryssland, men så är det och så matchar jag.

Och hur var det nu då? Överlevde det mina förväntningar?

Nej.

Jag anar att jag hade tyckt mer om det om det hade varit rödare, och om det hade varit höst och inte vår. Eller om jag hade piffat mig för att gå ut på galej, snarare än att sitta i soffan iklädd mysbrallor och fundera på vad jag ska äta till lunch. Det var inte riktigt vad jag hade hoppats på, och det känns liksom fel på något sätt, i varje fall just idag.

Betyg 3/5