tisdag 20 mars 2012

OPI, Lucerne-tainly look marvelous

Nu ni, här kommer något ovanligt i Mrs Datas värld - ett arkivinlägg... Inte värst gammalt i och för sig, men jag bloggar aldrig om lack jag inte har på mig annars. Har fortfarande Sweet hook just nu, det här hade jag i söndags. Var i hufvudstaden med familjen - någon gjorde prov till Stockholms dramatiska högskola medan andra var och tittade på Vasaskeppet. Och jag startade dagen med att måla naglarna grå.


Det här kommer från OPIs Swiss-kollektion från 2010 (hösten va?) och tillhör mina grå favoriter. Sen gillar jag namnet också i all sin knasighet, Lucerne-tainly look marvelous. Vitsigt så det förslår. Och vad är det då jag gillar? Förutom färgen då, så klart, så gillar jag att det faktiskt skiftar lite i färg. Mest över i silver men jag tycker mig ibland kunna ana ett grönt skimmer i det, men det blir aldrig så tydligt att jag verkligen är säker på min sak. Jag gillar även att det ser ut som grå sand, det ser liksom korningt ut men på ett trevligt sätt och jag upplever det inte när jag målar, bara när jag tittar.


Hade inte mest tid av alla i världen i söndags morse när jag målade så det blev lite si och så med underarbetet. Bland annat hade jag visst kvar en del kräm på naglarna vilket ledde till att lacket gled och skrynklade sig lite under tiden det härdade, när jag råkade stöta i något eller så. Som om det var ett lager plastfilm eller något som man kunde flytta på. Är ni med på hur jag menar? Jag lyckades dock dra tillbaka det mesta, så det blev acceptabelt för en dag på ett mörkt museum i varje fall. Och lite fika med trevliga vänner.
Minns inte riktigt men jag tror att det var tre lager, kan ha varit bara två...


Och här är vad jag tycker det ser ut som. Blyertsgrått lack matchas allra bäst med blyertsstift.

Betyg 4/5

6 kommentarer:

 1. Gillar verkligen finishen på det där. Blyertsgrått kan nog inte gå fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det känns som att det är svårt att misslyckas med just den här grå nyansen.

   Radera
 2. Jättefin färg. Jag gillade nog den jag med men har inte använt den mer än en gång. Det släpptes ett ChG samma höst som liknar i färg och då slipper man OPI penseln...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja herregud ja... Den där penseln... Men jag tycker den är bättre än IsaDoras i varje fall.

   Radera
 3. Härlig finish med det lite sandiga ytan, trevlig färg dessutom:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar verkligen den där sandigheten i det här lacket, särskilt som den inte märks när man lackar vilket kan vara en trist konsistens på ett lack annars. :)

   Radera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!