Sidor

fredag 2 mars 2012

Holofredag: Sminkan, Palpatine

Thank God it's holofredag! Förgyller hela helgen att pensla på ett tjusigt hololack på fredagen. Något att titta njutningsfullt på medan man väntar på... te hos Perny, i mitt fall. Tack goa rara Kerstin för påfundet med holofredag och lycka till i morgon.


Sedan passar jag även på att tacka Sminkan, som är skaparen av mitt bidrag denna fredag. Ljuvligt mörklila hololacket Palpatine trillade ner i min brevlåda för några veckor sedan i sällskap med fyra andra holosar, alla med roliga sci fi-namn. När jag visade älskade maken det här och talade om vad det heter var hans enda kommentar "klockrent". Då han är hushållets stora Star Wars-fanatiker ser jag det som ett synnerligen gott betyg till Sminkans namn/färgval. Han har inte sett det på än, men jag gissar att han kommer kvida lite av förtjusning. Det gör jag.


Är det bara jag eller har jag lyckats ovanligt bra med att fånga holot i det här? Så är det ju inte värst diskret heller, utan bildar regnbågar även i ganska dassigt ljus. Även om de ser mest scattred ut på mina bilder tycker jag nog allt de är linjära om man tittar på dem live, särskilt i solljus.


Det här är så galet snyggt att jag knappt vet vilket ben jag ska stå på, så det är ju en himla tur att jag sitter ner.
Kanske är det ointressant att veta formula och sånt där på ett frankenlack, men jag vet att vissa vill veta så jag kör ändå. Tre lager, lättlackat, torkar snabbt. Härdar dock fortfarande på mig men så är det relativt nylackat också. Har inget arkiv alls - här fotograferas det och bloggas så snart lacket är torrt nog att hantera kamera och tangentbord.


Palpatine alltså, från Star Wars. Har man bara sett de klassiska filmerna, episod 4-6, så känner man honom bättre som Kejsaren och det är med Kejsaren jag väljer att matcha. Den här kommer från mitt och älskade makens Star Wars-schack (där Kejsaren är den svarta kungen) som vi fick i bröllopspresent av hans kompisar med respektive. Jag spelar inte schack själv, men älskade maken och Chilipojken sitter ofta med det här mellan sig och pannan i djupa veck.
När jag och älskade maken träffades så var det science fiction som förde oss samman. Det var den första gemensamma nämnaren för oss, och kärleken till sci fi är fortfarande något vi har gemensamt. Detta intresse genomsyrade hela vårt bröllop också och vi hade faktiskt turen att hitta en genomcool präst som  avslutade välsignelsen av oss och vårt äktenskap med frasen may the force be with you. Och det är den.

Betyg blir det inget eftersom det här är mitt lack. Skulle jag betygsätta det skulle betyget börja på f- och sluta på -em...