Sidor

tisdag 28 februari 2012

Essie, Orange it's obvious

Ett nytt försök med det lack Chilipojken valde ut åt mig igår. Han gillar orange, eller älskar snarare, så det var ju egentligen ingen svår sak att lista ut att han skulle välja det kvarvarande orangea lacket i otestade lådan till sin lilla mamma. Idag valde jag dock att inte lägga på något överlack...


Jo, det är ju liksom självklart att det är orange, precis som namnet på lacket säger: Orange, it's obvious. Krämlack till det, och det enda jag valde att klicka hem från Essies vårkollektion Tour de finance (eller Navigate her, har hört båda). Jag har dessutom lyckats få tag på ett lack med den gamla penseln, alltså inte den nya platta "konsumentvänliga" utan den gamla hederliga runda för salongsbruk. Tydligen. Nu har jag inte testat den nya så jag säger inget om den, men jag har aldrig haft problem med Essies pensel, så för mig blev det mest ett "meh" när jag hörde att de ändrat den. Varför laga något som inte är trasigt?


Allt dräll ner i nagelbanden beror helt och hållet på att jag var för lat/dum/disträ/ för att dra av tillräckligt med färg mot flaskhalsen. Lyckades spilla lack utanför på långfingret. Ja ja, det försvinner när jag tvättar händerna sedan. I övrigt har jag två lager lack här, och inget topplack alltså. Lyckades ju sabba min Seche Vite igår, och ekonomin tillåter inte köp av en ny för tillfället, så jag får köra utan. Ypperligt tillfälle att testa normala torktider med andra ord. Det här torkade snabbt. Till skillnad från igår när det aldrig torkade, trots det där topplacket som påstår att det är snabbt.... Fortfarande sur över det.


Eftersom det var så självklart att lacket är orange kändes det givet att jag skulle gå på det namnet och matcha med en apelsin. Eftersom apelsin heter orange på engelska... Ibland känner jag att det är synd att jag inte har någon hemma att göra en high five med, när jag är så där oerhört vitsig. Med andra ord: An orange, it's obvious.

Betyg 3/5. Mest för att jag känner att jag redan har det här. Tämligen ounikt, men snyggt.