Sidor

fredag 6 januari 2012

Holofredag: China glaze, Some like it haute

Jag fortsätter mina holofredagar med prismatiskt glitter. Fusk? Jag vet inte. Skimmerskuggan som startade holofredag verkar inte ha något emot det i varje fall. 


Some like it haute kommer från China glaze Eye candy 3D glitters-kollektion som kom nyligen. Och vaddå inspiration från Marilyn Monroe? Det kan vi väl aaaaaaldrig tro! Eller jo, när lacken heter saker som Love Marilyn, Blonde bombshell och så veckans hololack. Om inte Some like it haute är en omskrivning av filmtiteln Some like it hot så heter jag Kalle Anka. För övrigt en mycket bra film, en av hennes bästa. Tillsammans med Seven year itch och Bus Stop.


Tillbaka till lacket - det här är alltså ett glitterlack, i en ljust grå bas finner vi massor av mikrosmått svart och silverfärgat glitter, samt lite större prismatiskt dito. Någon 3D-effekt, som kollektionsnamnet antyder, hittar jag inte. Snarare tycker jag det ser lite ut som en frostnupen grusväg, fast på ett trevligt sätt. Vill man ha lite mer ompf i lacket bör man nog lägga det över att svart lack, men det gjorde inte jag. Således är det grått. Och lite glittrigt. Inget att gå i spinn över men trevligt.


Det var lättlackat, så jag klagar inte över det, och jag vet med mig att glitterlack kräver sina lager med överlack för att bli slätt, så jag klagar inte över det heller. Snarare är det nog så att det inte riktigt levde upp till de höga förväntningar jag lagt på det. Jag har sett swatchade bilder på det här som gjort mig knäsvag av ha-begär, och så var det inte mer än så här. Typ. Vackert förvisso, men inte så att jag baxnar.
För övrigt är det tre lager av SLIH. Inte mycket VNL men lite glest på något sätt - särskilt mellan det prismatiska glittret som ändå är det som gör hela lacket.


Matchar med en julgransprydnad igen. Gäller att passa på nu innan vi plundrar den på söndag eller så. Här är en tjusig uggla jag köpte på Indiska till julen 2010, som synes med prismatiska "ögonbryn" och lite prismatiska paljetter. Han ser lite sur ut, kanske har en av katterna försökt äta upp honom...

Betyg 3/5.