fredag 6 januari 2012

Holofredag: China glaze, Some like it haute

Jag fortsätter mina holofredagar med prismatiskt glitter. Fusk? Jag vet inte. Skimmerskuggan som startade holofredag verkar inte ha något emot det i varje fall. 


Some like it haute kommer från China glaze Eye candy 3D glitters-kollektion som kom nyligen. Och vaddå inspiration från Marilyn Monroe? Det kan vi väl aaaaaaldrig tro! Eller jo, när lacken heter saker som Love Marilyn, Blonde bombshell och så veckans hololack. Om inte Some like it haute är en omskrivning av filmtiteln Some like it hot så heter jag Kalle Anka. För övrigt en mycket bra film, en av hennes bästa. Tillsammans med Seven year itch och Bus Stop.


Tillbaka till lacket - det här är alltså ett glitterlack, i en ljust grå bas finner vi massor av mikrosmått svart och silverfärgat glitter, samt lite större prismatiskt dito. Någon 3D-effekt, som kollektionsnamnet antyder, hittar jag inte. Snarare tycker jag det ser lite ut som en frostnupen grusväg, fast på ett trevligt sätt. Vill man ha lite mer ompf i lacket bör man nog lägga det över att svart lack, men det gjorde inte jag. Således är det grått. Och lite glittrigt. Inget att gå i spinn över men trevligt.


Det var lättlackat, så jag klagar inte över det, och jag vet med mig att glitterlack kräver sina lager med överlack för att bli slätt, så jag klagar inte över det heller. Snarare är det nog så att det inte riktigt levde upp till de höga förväntningar jag lagt på det. Jag har sett swatchade bilder på det här som gjort mig knäsvag av ha-begär, och så var det inte mer än så här. Typ. Vackert förvisso, men inte så att jag baxnar.
För övrigt är det tre lager av SLIH. Inte mycket VNL men lite glest på något sätt - särskilt mellan det prismatiska glittret som ändå är det som gör hela lacket.


Matchar med en julgransprydnad igen. Gäller att passa på nu innan vi plundrar den på söndag eller så. Här är en tjusig uggla jag köpte på Indiska till julen 2010, som synes med prismatiska "ögonbryn" och lite prismatiska paljetter. Han ser lite sur ut, kanske har en av katterna försökt äta upp honom...

Betyg 3/5.

11 kommentarer:

 1. Superfint lack! Holofredag är en mycket liberal tillställning. Värdinnan själv kör prismatisk hologlitter idag :)

  SvaraRadera
 2. Jag har lagt den här i säkert fem varukorgar men aldrig kommit igenom kassan... kan verkligen inte bestämma mig :p

  SvaraRadera
 3. Kerstin: Jag drar en djup suck av lättnad. ;)

  Cactus: Det blir så där med vissa lack. Finns kanske andra, finare, men det är ju inget fel på det. Levde baar inte upp till de skyhöga förväntningar jag hade på det.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det här lacket ser väldigt fint ut! Och ugglan är ju himla söt ^^

  SvaraRadera
 5. Tjusigt! Mitt ligger här hemma och väntar på att bli använt.

  SvaraRadera
 6. Annie: Ugglor är alltid söta. :)

  Nailtastic: Ska bli spännande att se vad du tycker.

  SvaraRadera
 7. Mitt ligger också liggandes och väntar, precis som Annes... Jag tror jag tappade lusten lite efter att jag använde Androgynie från Orly som jag också hade rätt stora förhoppningar om som inte blev uppfyllda..

  SvaraRadera
 8. Alltså matchningarna är så jäkla bra! Ugglan är 100% sötare än lacket!

  SvaraRadera
 9. Chaosophia: Jag är egentligen rätt så mätt på glitter just nu, men jag kan ändå inte låta bli. Konstigt det där.

  Sminkan: Jomenvisst är han gullig. Sådär så att det nästan känns lite hårt att packa undan honom. Har en guldfärgad också, den är en hon. ;)

  SvaraRadera
 10. Det där var ju jättevackert!

  SvaraRadera
 11. VV: Mja... Lite besviken, men kan inte sätta fingret på varför.

  SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!