fredag 13 januari 2012

Holofredag: Cactus Nail Polish, Mrs Data

Idag sprider jag min länkkärlek åt två håll. Dels till Skimmerskuggan som instiftat holofredag, och som just nu har världens roligaste vårkalender på sin blogg. Dels till Cactus som förärat mig med dagens lack. 

Som många av er säkert redan vet så fick jag ett egenfrankat lack av Cactus häromdagen, som ett tack för att jag peppade henne när hon pluggade till en tråkig tenta. Att mina små hurrarop kunde betyda så mycket kunde jag ju aldrig ana, men det visar alltså tydligt på vad man kan åstadkomma med lite vänlighet. Instant karma och allt det där. Eller som Ellen Degeneres säger: "Be kind to each other".
I varje fall - med lacket följde ett brev och jag tänkte dela med mig lite av Cactus egna tankar om lacket, innan jag visar upp det.
"Jag gjorde ett frankenlack med SpectraFlair som tack för hjälpen. Ville få till en unik nyans, så den blev kanske lite skum, men jag hoppas du gillar den. :) Den startade som orange men fick sen mer rött i sig, så rostfärgad kanske?"


Jag måste hålla med där, rostfärgad absolut. Men inte roströd utan snarare rostrosa. Jag kan inte komma på ett enda lack som påminner om det här (men så har jag inte sett alla lack än heller), men tänker lite att det här skulle bli resultatet om China Glaze-lacken Foxy och TMI skulle skaffa barn. 


Så, det var färgen det. Men var det inte holofredag idag? Jo, det är det. Och det här lacket har holo. Det är bara det att jag är kassast i stan på att fånga upp det i kameran. Och så kanske jag inte direkt har hjälp av ljuset heller.
Holoeffekten är ganska subtil, men den finns där. Allt skimmer ni ser på bilderna är minimalt hologlitter, SpectraFlair, och när ljuset faller på det bildas vackra effekter av mjuka regnbågar. Det är ingen in-your-face-holo, utan en snäll och mild holo. Jag tycker det här ett classy lack, med det där lilla extra som gör det speciellt och unikt. Precis så där som jag älskar mina lack alltså.


Det här är nog den bild jag har där holoeffekten syns allra bäst. Så ja, jag var kass med kameran idag också. Prova att klicka upp bilderna och se om det syns bättre då. Jag kan lova er att jag sitter och beundrar mina naglar hela tiden nu när jag skriver det här.

Om ni är nyfikna på appliceringen kan jag säga att den var helt fantastisk att lacka på och jag har använt mig av två lager. Mest bara därför att. Hade jag varit flödig på mitt första hade det räckt med ett.


Och om man får ett lack från Cactus så måste man matcha med en kaktus. Husets enda bor nere i Stora J:s rum, så det är andra gången den här veckan jag är där och tjuvlånar när hon är i skolan. Och ja - det är mig och mina mysbrallor ni ser i spegeln.

Betyg -
Jag hoppar över betyget idag. Dels för att ni ändå inte kommer hitta det är lacket på stan, och dels för att jag inte kan betygsätta det. Hur sätter man värde, en siffra, på något som betyder så mycket? Djupt därinne? Det finns inte plats på min 5-gradiga skala för det.

Det har inget namn heller. Cactus kom inte på något utan tyckte jag kunde få döpa det själv. Och kan jag verkligen vara så ego att jag döper det till "Mrs Data"? För om jag kan det heter det så.

PS. Lyckades få sol på det när jag var i köket och fixade lunch åt mig och Stora J. Hon kan intyga att jag skrek av förtjusning över holoeffekten som kom fram då. Helt Galet!

11 kommentarer:

 1. Superfint! Klart det kan heta Mrs Data :)

  SvaraRadera
 2. Vad glad jag blir för att du tyckte om det! :D Då har jag lyckats :) Och det är klart att det får heta Mrs Data!
  Sen tror jag inte bara det är dina fotokunskaper... SpectraFlair tenderar att drunkna lite i för pigmenterade baser så det var nog det den råkade ut för... å andra sidan är det inte kul att behöva lägga 15 lager heller :p Men så länge det syns i solen så kommer jag förhoppningsvis undan med det ;)

  Och jag blir väldigt smickrad över att du dedikerar ett helt inlägg till mig, och matchar med en kaktus och allt :D Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad annars att matcha med, liksom. ;)

   Jag inte bara gillar utan fullkomligen älskar det. För att det är unikt, bjuder på överraskningar och för att det är mitt.

   Bara mitt! Mohahahaha!

   Radera
 3. Det var verkligen snällt av Cactus! Vad fint lacket är också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är verkligen super! Och Jag älksar mitt alldeles egna lack.

   Radera
 4. Känns som att hon träffade mitt i prick med den blandningen till dig:) Förstår att du tycker om det! Undrar vad man ska hitta på för snällt att göra åt Cactus;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja, hon har kollat vad jag ger höga betyg. :) Förstår att du är avis. ;)

   Radera
 5. Vilken fin och unik nyans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Upptäcker nya saker med den hela tiden. Så himla fantastiskt liksom. :)

   Radera
 6. kika gärna in på min blogg om du är intresserad av hur man lyckas få friska och långa naglar :D
  Hoppas du haft en mysig helg, kram!

  SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!