Sidor

måndag 2 januari 2012

China Glaze, For Audrey

Blå måndag igen och jag vet vad vissa av er tycker nu - att For Audrey minsann är turkost. Men se, det tycker inte jag. Jag tycker det är blått. Sådeså! Inget grönt alls faktiskt så de som kallat det här för mintgrönt kallar jag för färgblinda. I mina ögon är det här en dammig ljusblå, som om det droppats lite grått i ett blått lack. Och jag gillar!


Dassigt ljus idag. All den där snön som föll igår regnar bort idag, och jag försöker att alltid fotografera i naturligt ljus. Och nej, jag har inte rensat upp heller...
Det här är på inga sätt ett nytt lack utan det har hängt med några år. Jag har suktat efter det ett bra tag innan jag lät det få hamna i beställningen hos Nagelglädje på Tradera. Ångrar mig inte ett ögonblick att jag klickade hem det.


Ett litet ynkligt ögonblick trodde jag att det här skulle vara täckande på ett lager, men det slutade med att jag målade på tre för att få det så jämt och fint som jag ville. Det var lite kritigt, liksom torrt på något sätt, och blev bra randigt med det första lagret. Andra lagret jämnade ut det, men jag tyckte ändå att ett tredje lager var på sin plats för att få det riktigt snyggt. I övrigt hade jag inga appliceringsproblem, mer än att jag i vanlig ordning inte direkt hade optimal arbetsställning när jag lackade. Men det är en annan femma som inte kan skyllas på lacket.


Jag vet inte vem lacket är döpt efter men jag antar att det är Audrey Hepburn. Vilken annan Audrey nämner man vid bara förnamn sådär? Och nu råkar ju en av mina älsklingsfilmer med henne stå i dvd-hyllan, så vad passar bättre än att matcha med Roman holiday? Just den här har dessutom en sådan där vackert blå himmel på sig, som jag längtar efter, och det vete 17 om det inte är så att lacket har samma färg som scootern Gregory Peck framför här.
Audrey vann faktiskt en Oscar för sin roll som prinsessan som en dag rymmer från sina plikter och upplever Rom på egen hand tillsammans med en reporter som först tänker utnyttja henne för ett scoop. Men så uppstår ljuva känslor...

Betyg 3/5. Filmen ger jag 5. Se den om ni inte redan gjort det. (Heter för övrigt Prinsessa på vift på svenska.)