måndag 2 januari 2012

China Glaze, For Audrey

Blå måndag igen och jag vet vad vissa av er tycker nu - att For Audrey minsann är turkost. Men se, det tycker inte jag. Jag tycker det är blått. Sådeså! Inget grönt alls faktiskt så de som kallat det här för mintgrönt kallar jag för färgblinda. I mina ögon är det här en dammig ljusblå, som om det droppats lite grått i ett blått lack. Och jag gillar!


Dassigt ljus idag. All den där snön som föll igår regnar bort idag, och jag försöker att alltid fotografera i naturligt ljus. Och nej, jag har inte rensat upp heller...
Det här är på inga sätt ett nytt lack utan det har hängt med några år. Jag har suktat efter det ett bra tag innan jag lät det få hamna i beställningen hos Nagelglädje på Tradera. Ångrar mig inte ett ögonblick att jag klickade hem det.


Ett litet ynkligt ögonblick trodde jag att det här skulle vara täckande på ett lager, men det slutade med att jag målade på tre för att få det så jämt och fint som jag ville. Det var lite kritigt, liksom torrt på något sätt, och blev bra randigt med det första lagret. Andra lagret jämnade ut det, men jag tyckte ändå att ett tredje lager var på sin plats för att få det riktigt snyggt. I övrigt hade jag inga appliceringsproblem, mer än att jag i vanlig ordning inte direkt hade optimal arbetsställning när jag lackade. Men det är en annan femma som inte kan skyllas på lacket.


Jag vet inte vem lacket är döpt efter men jag antar att det är Audrey Hepburn. Vilken annan Audrey nämner man vid bara förnamn sådär? Och nu råkar ju en av mina älsklingsfilmer med henne stå i dvd-hyllan, så vad passar bättre än att matcha med Roman holiday? Just den här har dessutom en sådan där vackert blå himmel på sig, som jag längtar efter, och det vete 17 om det inte är så att lacket har samma färg som scootern Gregory Peck framför här.
Audrey vann faktiskt en Oscar för sin roll som prinsessan som en dag rymmer från sina plikter och upplever Rom på egen hand tillsammans med en reporter som först tänker utnyttja henne för ett scoop. Men så uppstår ljuva känslor...

Betyg 3/5. Filmen ger jag 5. Se den om ni inte redan gjort det. (Heter för övrigt Prinsessa på vift på svenska.)

11 kommentarer:

 1. Klart att det är döpt efter Hepburn, det är ju Tiffany-färgat :) Härligt lack, och utmärkt film, en av mina favoriter med henne också.

  SvaraRadera
 2. Cactus: Jomen precis, det var ju det jag tyckte, men jag var inte 100% säker. Funderar just nu över varför jag bara har en Audrey-film i samlingen. Måste kanske ändra på det... ;)

  SvaraRadera
 3. Så himla läckert lack, och jag får så himla humriga händer av det.... *grååt*

  Och äntligen kan jag kommentera! Verkar inte funka från datorn hemma... 0_o

  SvaraRadera
 4. Sparris: Ja det där är trist. När ett lack man gillar som f*n i flaskan inte funkar med ens hudton. Tror det var det som gjorde att jag inte kunde älska Peacock Feathers trots att jag ville.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar inte formulan på FA men tror jag kan få den bättre med lite Restore. JAg har dock inte brytt mig om att omsätta den planen i verkligheten än.

  SvaraRadera
 6. Fint! Jag har för mig att jag har läst att färgen har med Tiffanys att göra, typ att det är den färgen på inredningen eller påsarna? Något sådant det i alla fall för de använder samma färg när Serena har Tiffanysfest för Blair i Gossip Girl... Så yes, definitivt Audrey Hepburn:)

  SvaraRadera
 7. Sminkan: Finns kanske annat som lockar dig mer? En och annan franken att skapa kanske? ;)

  Emma: Jo, det är ju den sk Tiffany-blå, vilket jag inte alls tänkte på, och då är det ju självklart att det är Audrey Hepburn.
  Men när man läst på bloggar att vissa sorterat in den här i det turkosa facket, eller till och med mintgrönt (hallå? färgblind?) då blir man kanske lite förvirrad.
  Har aldrig sett en sekund av Gossip girl. Kanske har missat något där?

  SvaraRadera
 8. Det är blått, blått, blått! Och väldigt vackert! Jag älskar det faktiskt, det var väldigt nära att komma med på min topp 20 till och med.

  Och gissa vad, jag fick PF igår!!!!!!!!!! <3

  SvaraRadera
 9. Chaosophia: Och det var helt hoppas jag? Och jag hoppas du kommer älska det. :)

  SvaraRadera
 10. Japp, så är det förstås:) Ja det beror väl på, jag gillar Gossip Girl men det är kanske inget vuxemprogram egentligen, en ungdomsserie skulle jag säga. Fast de är de jag gillar bäst:) Målgruppen är väl typ samma som OC, det är ju samma skapare...

  SvaraRadera
 11. Emma: Såg aldrig OC heller... ;) Åldersmässigt är jag en it från ungdom(40) men mentalt är jag det inte. Tror och hoppas jag. :)

  SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!