onsdag 14 december 2011

OPI, Warm & Fozzie

Är man galet intresserad av nagellack så vet man redan att OPI släppt en hel kollektion med tema från Mupparna, med anledning av filmen. I november landade lacken i de svenska diskarna och jag var till en början barnsligt förtjust, för att sedan bli mer och mer avståndstagande. Massor med glitter. Kan väl vara roligt men - håll i hatten nu - jag har tröttnat lite. För det är så jobbigt att ta bort och ramlar av som tusan på mig. Inte ens Rainbow connection gör mig lycklig längre, efter det katastrofala resultatet med ett annat multifärgat glitterlack häromsistens. Ja, jag vet att man inte ska dra alla över en kam, men jag tappade sugen på glitterlack där. Antar dock att jag ändå kommer handla på mig ett gäng, för man vill ju inte stå där och ångra sig sedan när det är försent.

Ett av dem visste jag däremot att jag villa ha på en gång, och den kärleken har hållit i sig. Nämligen Warm & Fozzie.


Nämen! Det där är ju inget nagellack! Det är ju Fozzie himself! Hastar vidare...


W&F beskrivs nog bäst som ett kopparbrunt lack med guldigt och rosarött skimmer i form av små partiklar. Jag vill inte kalla det för glitter, för det är det inte. Det glittrar inte alls. Det ser bara sobert ut. Varmt och mysigt, precis som namnet antyder. Ändå är det något med det här som gör att min kärlek svalnar när det väl är på nageln. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är dock. Tycker väl kanske inte att det passar min hudton till 100%.


Hade inte bästa ljuset i Svealand när jag lackade på det här igår eftermiddag (sen sådan med kraftig blåst och regn) så det blev lite ojämnt pålackat. Enbart mitt fel med andra ord. Jag upplevde det som väldigt lättlackat, så förutom att min mobil ringde mitt i lackningen och jag totalsabbade manikyren på höger hand när jag fiskade upp den ut handväskan, så hade jag inga problem alls med det här. Det är tre lager på bilderna, toppat med Seche vite.


På tal om saker som är varma och gosiga - matchar med min ständiga följeslagare. Det här är en sjal utan dess like! Den är varm, vacker och stor nog att ha som filt om det kniper. Jag har den ofta när jag yogar, att svepa i mig i när jag vilar och mediterar, men ibland får den tjänstgöra som halsduk eller vanlig sjal.
Jag köpte den av en kille från Indien som hade med sig den till Sverige efter en längre resa till hemlandet. Han är verksam som Auyrvedamassör i Stockholm och för er som har vägarna förbi kan jag verkligen rekommendera ett besök. Han masserar så oljan skvätter och det är jätteskönt. Dock är det bra om man inte är blyg, för det är inte många trådar man behåller på kroppen inte... Just nu är han i Indien, men när han kommer hem igen hittar ni honom på Ayurveda living.

Betyg 4/5. Önskar att det var en femma, men nej.

6 kommentarer:

 1. Beundrade detta på Åhlens en bra stund sist men jag lät bli. Är nog det lacket i Muppets-kollektionen som jag tycker är snyggast faktiskt.

  SvaraRadera
 2. Angelica: Jamen det ÄR ju det finaste. Men jag kan nog tänka mig någon av de röda och det lila också. Om jag måste... ;)

  SvaraRadera
 3. Det är himla vackert och ser underbart ut på dig. Verkligen. Jag ska ge en flaska till mamma i julklapp. För mig räcker min miniflaska. fel sorts brun för mig.

  SvaraRadera
 4. Sminkan: Hm, om det passar på mig - vad är det DÅ som gör att kärleken inte höll hela vägen?

  SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!