Sidor

onsdag 14 december 2011

Nyx, Asphalt

Förlåt för att jag är ombytlig. Har en massa lack i otestade lådan så minsta lilla skavank ger en anledning att lacka om. Och att dyka ner i handväskan efter mobilen gav mer än en liten skavank. Om man säger så. 


Så jag lackade om till det här, varför jag nu valde det av alla jag har att välja på. Kanske för att det stått där och väntat ett bra tag och jag så gärna ville ha det. Ännu en kärlek som inte höll hela vägen.
Asphalt är, trodde jag, ett svart jellylack med massor av olikfärgat glitter. Se bara så mycket glitter man ser i flaskan, det helt fullpackat ut!


I verkligheten är det här hela fem lager lack, och det är ju inte svart utan grått. Första lagret var så blaskigt att det knappt syntes på nageln och jag lekte med tanken på att lägga det över ett svart lack istället, men bestämde mig för att testa det på egen hand i varje fall. Med tanke på hur lite glitter det ändå är trots sina 5 lager så undrar jag hur det skulle se ut om man använde det som layering. Risken finna ju att det bara skulle se fånigt ut. Svarta naglar med 7 prickar glitter...
Till fördelarna hör att det inte äter överlack. Jag har fått det acceptabelt slätt med ett lager Seche vite.


Ibland är det bra att snön regnat bort så att jag kunde matcha lacket med vad det heter. Asfalt alltså. Nyasfalterat i oktober. Gick bara tvärs över gatan för att hitta en svart asfaltsfläck. Jag tror inte att grannarna såg mig.

Betyg 1/5.