fredag 2 december 2011

Holofredag: China glaze, Atlantis

Är det inte underligt att två liknande lack ur samma kollektion kan ha så olika egenskaper? (Jag tror det är samma kollektion i varje fall.) Förra fredagen var jag ack så besviken på att Sunshine inte alls ville skina på naglarna, men kollektionspolaren Atlantis fullkomligen sprakar även i denna decembermorgons grådassiga ljus. Jag behöver inte leta efter det prismatiska glittret med lupp, det hoppar upp och dansar schottis framför ögonen på mig mest hela tiden.


Som synes (?) har jag inte använt Atlantis på egen hand, utan använt den över den befintliga manikyren med Envy me som jag visade igår. Det är mer havsgrönt annars, men eftersom jag vet vilket litet helvete det är att ta bort det här lacket, så valde jag att inte orsaka mig själv riktigt så många grå hårstrån som det hade blivit om jag valt att lägga det opakt.


Lite ofukuserade bilder för att bättre visa holospraket som detta lack bjuder på. Tjusigt!


Jag har här ett lager av Atlantis över två lager Envy me. Jag har målat det opakt förut och då gick då åt tre lager för att få det opakt. Basen är en jelly och det är himla fint på egen hand också, hade bara inte lust med det idag. Nu minns jag inte hur lacket var då, men idag tyckte jag allt att det var bra tjockt och segt. Dock inte svårt att måla med, mer besvärligt att få upp ur flaskan. Kräver såklart ordentligt med topplack för att inte bli knottrigt, men det är det värt.


Matchar med Hungrig som jag fick i present av en kompis när jag fyllde 25 (tror jag). Han skulle antagligen döda mig om han såg att jag hade med denna gapande dinosaurievarelse här, men det struntar jag i. Han gick en konstutbildning på den tiden, och på skolans utställning fanns denna lilla sötnos med, som han hade gjort, och jag föll pladask. Den är ju så göllig! Så snacka om lycka när jag packade upp mitt födelsedagspaket någon vecka senare och hittade denna lilla älskling, tillsammans med sin astronautpolare - men det är en annan matchning. Minns att han själv tyckte att Hungrig (jo, den heter så) inte var så fin, men jag älskar!

Betyg 4/5. Betyget på Hungrig går utanför skalan. Blir alltid glad av att se honom/henne/den/det.

5 kommentarer:

 1. Har spanat på Atlantis ett tag och blev inte mindre sugen av dina bilder:)

  SvaraRadera
 2. Kerstin: Japp - här är det glitterfest. :)

  Angelica: Tänk bara på att Atlantis INTE är så här mörkt grönt på egen hand. Mer grönturkost, typ... Men rackarns så läckert.

  SvaraRadera
 3. Åh!! Atlantis! Den är så vacker!

  SvaraRadera
 4. Sminkan: Jo tack. Förjävlig att ta bort men ack så tjusig. :)

  SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!