Sidor

söndag 18 december 2011

China glaze, Ring in the red

Vet  ni vad som inte är skitlätt? Att blogga samtidigt som en katt bestämmer sig för att man är bäst i världen och ska gosa, med allt vad det innebär - ligga i knät, buffa en i ansiktet, spinna som en utombordsmotor, tugga lite i mitt hår... Men eftersom han är världsagosig förlåter jag honom vad som helst.


Något jag hade lite svårare att förlåta är det här lacket, som Lilla E valde år mig idag. När jag lackade på det kom älskade maken och inspekterade och följande lilla dialog utspelade sig:
Maken: - Oh! I like it!
Jag: - That makes one of us.
Och ja, vi spiiikade english för vi är lite internatsjionööööl!


Alltså, vi har här ett lack som är ack så vackert när det är färdiglackat. Här är det tre lager toppat med Seche Vite. Det är olika former av rött glitter, från minsta lilla korn till, fortfarande små men större, runda glitter i en rödtonad jellyliknande bas. Jag tycker basfärgen täcker för mycket för att kunna funka som layering (kanske över ett rött eller svart då) men samtidigt är det skirt. Och klistrigt. Och för första gången upplever jag appliceringsproblem en China glaze-pensel. Det är som om lacket är för tungt och penseln på grund av det blir ostyrig och lite sladdrig.
När jag lackade på tredje lagret var det dock snudd på att jag förlät allt, för det är bedårande vackert med det här glittret, det ger ett fantastiskt djup på nageln och ser nästan lite tredimensionellt ut.


Har inte plockat fram julgranspyntet än (och som Lilla E tjatar) så det blir ingen julgranskula att matcha med, utan en söt hjärtformad ljuslykta köpt på IKEA för en herrans massa år sedan. Och om ni tittar noga kan ni ana lite snö på marken! För det där regnet som föll hela dagen igår blev visst till lite snö någon gång efter att vi lagt oss. Trevligt, men det kan få bli lite till så att barnen kan göra en fin snölykta åt mig.

Betyg 3/5. Hade jag inte haft så stora appliceringsproblem hade det blivit högre betyg.