Sidor

tisdag 27 december 2011

China glaze, Poinsettia

Här är de så, mina julnaglar 2011. Funderade på att blinga till dem, men ångrade mig och behöll dem enkelt julröda. Det är vackert som det är, utan glitter och sådant.


Poinsettia kommer från årets julkollektion, och jag har tagit reda på att just det här lacket är döpt efter det som vi kallar julstjärna. Blomman alltså, den där röda grejen, som inte fått komma in i mitt hem sedan jag skaffade barn/katt. Giftiga grejer nämligen. Dessutom är min kära pappa allergisk mot dem. Har inte ens sett en julstjärna att jämföra med, men jag tycker nog att färgen stämmer överens rätt bra.


Det är en lite mysko finish på det här lacket. Jag skulle vilja kalla det för ett mellanting mellan jelly och kräm. Den är liksom lite mjölkig i färgen, på ett mycket vackert sätt. Faktum är att jag tycker det här är så vackert att jag nog kan utnämna det till en av mina nya röda favoriter.
Jag minns vare sig antalet lager eller hur appliceringen var, sådana detaljer drunknade i den allmänna stressen för att komma iväg till del 1 av julfirandet. Däremot är det så att jag lätt hade behållit det här på bra mycket längre än vad jag gjorde, om jag nu inte hade slagit av (!) två naglar och fann det nödvändigt att ta ner all 10 i ungefär samma nivå. Så nu är jag trivsamt kortnaglad igen - inte alls som på de här bilderna.


Och här är jullackets matchning, klänningen jag bar. Jag fullkomligt älskar den här klänningen som har tillhört min farmor.

Betyg 5/5.