söndag 13 november 2011

H&M, Corall summer

Mycket underligt namn på ett ljusblått lack.  Menar man korall så stavas det coral på engelska, med ett L. Ordet corall får mig att tänka på gamla västern-filmer, som inte är en favoritgenre.


Gissa om det här lacket tillhör mig.
Det gör det inte. Jag har lånat det av Lilla E. Hon gjorde den där minen med stora ögon som jag har så svårt att motstå, och jag tycker också att Hello Kitty är söt. Och om bara mamman får låna så är det sällan problem att få ett och annat nagellack.


Jag har målat två lager här, och det täcker bra. Det blir ganska blankt på egen hand, men jag blankar på det lite extra med Seche Vite i varje fall. Nu börjar flaskan ta slut dock, så det är svårt att få upp den där droppen på penseln. Läge för olyckor alltså, och med tanke på hur min tumme ser ut just nu kan ni nog räkna med att få se ett nytt lack redan imorgon.


Och så ett filmtips - Ponyo på klippan vid havet tittade jag på med Lilla A och Lilla E i fredags, som vårt fredagsmys. Filmen kommer från Studio Ghibli och regissören Hayao Miyazaki, som i mina ögon gjort bland de bästa tecknade filmerna de senare åren. Disney med sitt sagoskimmer kan dra något gammalt över sig!
Ponyo är en version på H.C. Andersens "Den lilla sjöjungfrun" men också en kommentar om hur vi människor förstör våra vatten. Det är en scen i filmens inledning som visar hur en fiskebåt drar sitt nät i havsbottnen och får det fullt med mer skräp än fiskar - bland annat ett badkar.
Filmen är klart sevärd om än inte min favorit från Studio Ghibli. Bland mina favoriter finns Min granne Totoro, Kickis expressbud, Legender från övärlden och Det levande slottet.


Betyg 3/5 till både lacket och filmen.

4 kommentarer:

 1. Ja extremt underligt namn!

  SvaraRadera
 2. Fattar ingenting... Döpt mitt under en blöt personalfest kanske?

  SvaraRadera
 3. Fint! Men himla skumt med namnet...

  SvaraRadera
 4. Mycket mysko namn. Det fanns ett rosa också som heter Pink summer. Mer logiskt kan man tycka.

  SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!