tisdag 8 november 2011

China glaze, Near dark

Älskade maken tyckte inte om det matta lacket från Depend. Det förekom svordomar. Det snällaste han sa var "Nä fy!" samtidigt som han förskräckt ryggade bakåt. Så jag lackade om till något riktigt blankt istället.


Near dark kommer även det från årets Halloween-kollektion från China glaze. (Haunting? Haunted?) Ett väldigt grönt lack, nästansvart. Men till skillnad från kollektionskompisen Crimson så kan man här mer än ana att det är grönt, det är faktiskt ganska tydligt att det är det, om än väldigt svärtat. Mörkast tänkbara militärgröna. Har åtminstone en vän jag känner på mig kommer vilja låna det. Ja Perny, det går bra.


Formulan höll jag på att bli knäpp på innan jag insåg att det faktiskt var en jelly jag hade. Jag hade liksom bestämt mig för att det skulle vara en kräm och målade efter det. Lite väl mycket med andra ord. Hade det varit en kräm kan jag slå mig i backen på att jag hade lyckats få det opakt på ett lager. Jelly kräver däremot lite mer och det är tre lager på bilderna. Utom på ringfingret som jag drämde in i bordsskivan. Den har larvigt många lager lack för att kompensera.
Jag upplevde att det krympte ihop lite på nageln med de två första lagren, men efter det tredje lagret var det ingen krympning alls. Å andra sidan är ju inte dagen slut än, ibland krymper lack under dagens gång. Har jag märkt.


Avokado är också grönt. Ibland är de så gröna att de nästan är svarta. Mina är dock härligt gröna. Kommer jag äta i en sallad. Eller mosa ihop till en guacamole. Eller mixa ihop till en smoothie. Eller fylla med några goda räkor och creme fraishe. Hur som helst kommer jag njuta av dem när jag förtär dem. Jag kommer dock inte äta dem iförd det här lacket. De behöver några dagar att mogna ordentligt, och då anar jag att jag bytt till något annat.

Betyg 3/5

2 kommentarer:

  1. Alltså, nu blir jag nästan lite rädd. Jag lackade med det här för ett par timmar sedan. Var det inte du som publicerade Crimson precis efter att jag lackat med det? Spooky!
    I övrigt håller jag med om allt du skriver om Near dark förutom det där med kräm för det visste jag att det inte var.

    SvaraRadera
  2. Kajalpennan: Buh! ;)
    Jag hade missat att det var en jelly, eller glömt. Jaja, det ändrar ju inte min åsikt om lacket i sig. Blev mest lite överraskad, men inte på ett otrevligt sätt.

    SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!