Sidor

tisdag 1 november 2011

China glaze, It's alive!

Äntligen bort med det rosa! Åh herreguuuud vad skönt! Fort som attan på med ett grönt. Gjorde som Sminkan föreslog och målade på It's alive från årets Halloween-kollektion från China glaze. Grönt är ju typ motsatsen till rosa så det känns riktigt vilsamt för ögonen det här. 
Och ja - jag vet att Halloween var igår. Men jag tycker Halloweenlack är fina hela året. Sådeså!


Här har vi alltså ett sådant där glittrigt lack som jag vet kommer vara en mardröm att ta bort sedan. Men det är ett senare bekymmer. Enkelt beskrivet är det ett olivgrönt jellylack smockfullt med guldglitter av det mindre slaget. Färgmässigt är det väldigt likt förra årets Zombie zest, men här är glittret grövre och liksom mer.


Jag målade på två lager och tycker det täcker bra. Ingen VNL att tala om. Lacket flöt ut ovanligt bra för att vara såpass glittrigt, och jag hade inga problem alls med appliceringen. Annars kan man ju få sitta och pilla lite för att få glittret jämnt på nageln, men jag märkte inget sådant här. Däremot så äter det överlack. Trots ett ganska så flödligt lager Seche Vite är det ändå knottrigt nu när allt har härdat. Hade jag varit pillrig hade jag nog lagt på ett lager till, men jag känner mig lite lat idag. Också.


It's alive heter det alltså. Kom på lite för sent att jag hade kunnat matcha upp med min dvd med Young Frankenstein, eller Det våras för Frankenstein som den fick heta på svenska. En mycket rolig film som jag kan droppa repliker från som jag vet inte vad.
Men nu kom jag alltså på det försent och hade redan fotograferat av det mot min knoppande orkidé. Ack så liten än så länge, men den lever ju onekligen. Och det är jag som återuppväckt den! I vanliga fall dödar jag krukväxter på löpande band, men hoyor och orkidéer lyckas jag oväntat bra med. Helt plötsligt står de där fulla i knopp utan att jag fattat vad som hänt. Av mina 6 orkidéer har jag nya stänglar på 2 just nu. Inte illa för någon med motsatsen till gröna fingrar. Fast det är klart - just nu är de ju faktiskt gröna...

Betyg 4/5 Nä. Jag måste faktiskt ändra betyget för det är bara tjusigt på. 5/5