Sidor

fredag 14 oktober 2011

Tema rosa + holofredag: IsaDora Glitter graffiti nails, Pink fame

Holofredag igen och jag hakar på så gott jag kan här i mitt rosa tema. Jag har ju redan visat upp mitt enda rosa holalack, TMI från China glaze, och det känns ju sådär att köra repris fyra fredagar i rad. Så jag kör på hologlitter istället. För det får man väl? Jag blev i varje fall väldigt glad då jag förra veckan trillade över ett rosa lack med hologlitter. Att det är ett cracklelack, som jag inte gillar, fick jag liksom stå ut med. Målade det över gårdagens lack, Pink från H&M.


I vanlig ordning vill glittret inte fastna i kameran. Som det glittrar i flaskan gör det väl i ärlighetens namn inte på riktigt heller. Syns det vilken nagel jag inte toppade med blank överlack? Bara för att jag ville visa skillnaden?


Gissade ni på långfingret gissade ni rätt. Problemet med cracklelacken är att de alltid blir matta utan överlack. Glittret i flaskan bara försvann! Nu, med Seche vite över, så syns det igen, men det var en liten stund där som jag kände mig totalt snuvad på konfekten. Sen att det inte syns på mina solskensbilder ändå.... Smällar man får ta.


Alltså promenerade jag upp på lilla E:s rum och använde blixten när jag tog bilden på denna lilla glada elefant med glittriga öron. Nu kan man i varje fall ana att det är lite hologlitter på mina naglar. Annars är väl flaskbilden veckans vinnare för mig.
Den här lilla elefanten tillhör släktet Littlest Pet Shop, och vi har ungefär en halv miljon boende hos oss. De glittriga är ganska nya på marknaden och jag kunde inte komma på något roligare att matcha med idag. För visst är den söt! Och med det där glada leendet känner man verkligen att det kommer bli en bra helg.

Betyg 2/5. Jag gillar inte cracklelack. Det är bara så. Tröttnade direkt när de kom.

Imorgon är lördag, men inte vilken lördag som helst utan Rosa lördag. Jo, jag tjatar häcken av mig, men det här känns angeläget av ungefär 20.000 anledningar. Så många kvinnor får i år veta att de har bröstcancer. Överlevnaden är idag uppe i 80% och det är bra, men inte bäst.
Så - imorgon alltså. Klä dig i något rosa. En sjal, ett par örhängen, ett Rosa bandet, ett armband, en tröja, ett nagellack. Passa även på att fylla på trosförrådet hos Lindex, som skänker 10% av all sin underklädesförsäljning till Cancerfondens Rosa bandet-kampanj.
Annars kan man alltid skicka ett sms med texten ROSA till 72988 för att skänka 50 kronor eller sätt in valfritt belopp på Cancerfondens pg 90 1986-0.

Och glöm för guds skull inte att känna igenom dina bröst och gå på dina kontroller! Det kan vara skillnaden mellan liv och död. Var rädd om dig - du är värdefull.