Sidor

söndag 25 september 2011

IsaDora, Red alert

Vecka 40 släpper IsaDora sina lack för hösten/vintern 2011. Bland dessa finns 644 Red alert, som jag köpte på Ica Maxi mars. För 20 spänn... Känns som att jag gjorde ett kap där. 
Jag antar att det rör sig om ett nysläpp och tänkte därför att det kanske finns någon därute som är nyfiken på hur det ser ut. Och eftersom jag är så himla snäll så lackade jag på det.


Red alert alltså, i ett riktigt apgrepp för att visa kork, flaska och naglar i ett. Det här är helt enkelt ett klarrött krämlack och jag målade på två lager.


Inget märkvärdigt alls, men snyggt.


Och om man är jag och hör frasen Red alert så går tankarna osökt till Star Trek. Det händer väl en och annan gång att larmet går ombord på Enterprise och sköldarna fälls upp. Red alert helt enkelt. Så ja - jag hade kunnat köpa det för fullpris bara för namnets skull.
Just den här filmen, Star Trek the Motion Picture, är inte den bästa bland de 11 som hittills gjorts (nummer 12 är på G). Från början var det meningen att det skulle vara ett pilotavsnitt för en ny Star Trek-serie, men det rann ut i sanden och eftersom man redan plöjt ner en massa kosing i projektet bestämde man sig för att göra film istället. Det blev 6 filmer med originalbesättningen och 4 med besättningen från Next Generation (den med Data). Sen senaste i raden, film 11 i ordningen, utspelar sig innan original tv-serien. Den filmen kan man se utan att ha en susning om vad som händer i Star Trek i övrigt, den är riktigt bra. En mix av science fiction, action och komedi.

Betyget på Red alert blir 3/5. Jag tycker det är snyggt och har ett kul namn, men det är på inga sätt unikt.