söndag 25 september 2011

IsaDora, Red alert

Vecka 40 släpper IsaDora sina lack för hösten/vintern 2011. Bland dessa finns 644 Red alert, som jag köpte på Ica Maxi mars. För 20 spänn... Känns som att jag gjorde ett kap där. 
Jag antar att det rör sig om ett nysläpp och tänkte därför att det kanske finns någon därute som är nyfiken på hur det ser ut. Och eftersom jag är så himla snäll så lackade jag på det.


Red alert alltså, i ett riktigt apgrepp för att visa kork, flaska och naglar i ett. Det här är helt enkelt ett klarrött krämlack och jag målade på två lager.


Inget märkvärdigt alls, men snyggt.


Och om man är jag och hör frasen Red alert så går tankarna osökt till Star Trek. Det händer väl en och annan gång att larmet går ombord på Enterprise och sköldarna fälls upp. Red alert helt enkelt. Så ja - jag hade kunnat köpa det för fullpris bara för namnets skull.
Just den här filmen, Star Trek the Motion Picture, är inte den bästa bland de 11 som hittills gjorts (nummer 12 är på G). Från början var det meningen att det skulle vara ett pilotavsnitt för en ny Star Trek-serie, men det rann ut i sanden och eftersom man redan plöjt ner en massa kosing i projektet bestämde man sig för att göra film istället. Det blev 6 filmer med originalbesättningen och 4 med besättningen från Next Generation (den med Data). Sen senaste i raden, film 11 i ordningen, utspelar sig innan original tv-serien. Den filmen kan man se utan att ha en susning om vad som händer i Star Trek i övrigt, den är riktigt bra. En mix av science fiction, action och komedi.

Betyget på Red alert blir 3/5. Jag tycker det är snyggt och har ett kul namn, men det är på inga sätt unikt.

6 kommentarer:

 1. Gillar den nyansen, den passar extra bra till julen :) Hade just det lacket på mig en hel del förra året i december.

  SvaraRadera
 2. jag tycker det är riktigt trist när tillverkarna gör så, släpper ett lack i en ny kollektion som inte är nytt alls. Latmaskar som inte kan orka göra nya lack. Då får man väl släppa mindre kollektioner istället om man är så oengagerad

  SvaraRadera
 3. Carina: Ja, det är ett riktigt jullack. Rött som tomtens luva.

  Cactus: Håller med. IsDoras kollektion har typ femtioelva olika lack. But why? Åtminstonde två av dem är dessutom relanseringar. Boring!

  SvaraRadera
 4. Oj, det var verkligen ett kap!

  SvaraRadera
 5. Rött är alltid snyggt och röda krämlack gör mig glad. Bra namn dessutom.

  SvaraRadera
 6. Kerstin: Jo, jag känner mig nöjd med det. Särskilt som det är en stor flaska på 12 ml.

  Sminkan: Jamen eller hur! Namnet är ju bara bäst i världen! Hör du larmet? ;)

  SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!