Sidor

fredag 23 september 2011

Holofredag: A-England, Tristam

Nu är det fredag och helg ta mig tusan! Det ska vi fira!


Underbara Skimmerskuggan har kommit på den trevliga idén med holofredag, och nu hakar jag på. Det går alltså ut på att man på fredagar visar upp ett hololack. Jag tror jag har 5 stycken i samlingen, varav jag redan har visat de flesta, så var beredda på repriser samt att det inte blir så värst många holofredagar från mig. Men idag så!


Från A-England visar jag upp lacket Tristam, en mörkt blå bas med finmalt hologlitter. Om man inte har turen att få solens (eller lampans) strålar direkt på det, så ser det mer silverglittrigt ut. Stora J förstod inte alls vad jag pratade om när jag försökte förklara, men det kan ju i och för sig bero på att jag envisades med att säga hologram istället för holografiskt. Kanske har tittat på för många Star Trek-avsnitt när de är på holodeck... Eller - stryk det där kanske.
Målade på två lager, sabbade det totalt på pekfingret, men det torkade snabbt i varje fall.


Älskade maken har en moster som är bosatt i Grekland, och från henne kommer den här lilla lyckobringaren. Det är ett vakande öga och en vitlök som ska hålla olyckor och onda ting borta från vårt hem. Just den här hänger i köket. Vi har en till, fast större, som hänger vid altandörren.

Tristam himself hade kunnat behöva en sådan lyckobringare. Han var en av Arthurs riddare kring det runda bordet. På uppdrag av sin farbror for han över till Irland för att hämta farbroders brud, den fagra Isolde (Iseult). På resan över havet råkade de få i sig av en kärleksdryck, som var menad för Isolde och hennes blivande make, och de blev hopplöst och hjälplöst förälskade i varandra. Som så ofta förr gick det käpprätt åt helvete för de älskande tu, och döden skilde dem åt.

Betyg 4/5. Hade det varit mer regnbågar hade betyget höjts. Lite för scattared för att jag ska vara helnöjd.