Sidor

måndag 29 augusti 2011

Zoya, Faye

Igår sade jag att jag inte orkade blogga upp den här lacket, men idag så är jag så pass uttråkad att gör det i varje fall. Förkylningar är verkligen inte roliga. Alls. Sovit som en kratta i natt. Nåja, jag har lite mindre feber idag i varje fall. Alltid något att glädja mig åt.

Faye är ett av lacken i Sunshine-kollektionen från Zoya, som jag har hyllat tidigare. Faye var det första av dem jag provade på och det var innan jag skaffade den här bloggen så därför har jag inte visat det här förut. Tycker dock det är på sin plats att jag visar det även här, så jag fotade om det när solen ändå tittade fram, och sedan har jag visat alla Sunshine-lcken som jag har. Vill fortfarande ha Apple också...

Faye är ett lite svårdefinerat lack. Jag har sorterat in det bland de lila (jag färgsorterar i min Helmer) men frågan är om det inte är väldigt mycket åt det rosa hållet. Dessutom innehåller Faye så mycket guldglitter att det nästan är mer guld än lila/rosa. Eller doukromt. Fast det är det ju inte. Dessutom med en frostig finish, fast varm. Am I making sense? Antagligen inte.

Matcha det blev således ganska svårt, men så såg jag chansen att få visa upp vilken nörd jag är och att förklara mitt bloggnamn lite närmare.
Star Trek alltså. Next Generation närmare bestämt. På det (lila) omslaget till säsong 4 syns inte bara självaste Enterprise utan även kaptenen Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) och besättningsmannen Data (Brent Spiner).
Data är min favoritkaraktär i hela Star Trek, oavsett serie. Spock i all ära, men Data har en särskild plats i mitt hjärta. Sålunda blev jag Mrs Data på ett Star Trek-forum för en herrans massa år sedan, och det sitter i.
För er som undrar kan jag berätta att Data är en android, alltså en människoliknade robot, därav de gula ögonen. Han är stark, tålig och ett vandrande uppslagsverk. Vad han inte har är mänskliga känslor och det är hans mål i livet - att bli mer mänsklig. I filmen "Generations" väljer han att installera ett känslochip, med varierande resultat.

Åter till Faye. Hon ska ju ha ett betyg också, den lilla raringen. 5/5 - såklart. Hon är ju underbar.