söndag 28 augusti 2011

Biltema: Ford GT40

Herrduminskapare vilken förkylning jag vaknar upp till! Jag har så ont i halsen att jag inte ens vill prata, och snoret rinner. Det är väl för att jag drar igång min yogatermin på tisdag, kan tänka. Jag hade tänkt att jag skulle fota om och blogga upp det underbara Faye från Zoya senare idag, men orkar baske mig inte. Jag länkar vidare till min andra blogg istället där jag hyllade det i maj. Titta på Faye här.


Men nu till dagens bil, en Ford tydligen. Jag är inte så bra på bilar som sagt, så jag säger inget mer om bilen än så. Det var när älskade maken visade mig den här som hela idén till mitt biltema startade. Jag tyckte nämligen färgerna var riktigt snygga ihop, och funderade snabbt ut hur man skulle kunna lacka det på naglarna. Min första tanke var att jag skulle vara lite lat och bara måla långfingret orange och övriga blå, men så kom jag på att jag hade hört talas om tejpmanikyrer och så fick det bli.

Bara för att det här var den första bilen jag valde ut och den som inspirerade hela idén, betyder inte det att det var den första jag lackade. Nej, den var sista manikyren ut och som synes hade jag nu övat och lärt mig att ha tålamod. Således lät jag det orangea lacket torka ordentligt innan jag tejpade riktigt tätt och målade det blå. Jag är faktiskt nöjd som attan över den här manikyren och hade det inte varit för att jag är så kass på att lacka högerhanden så hade jag gjort en komplett manikyr och burit den några dagar.

Lacken jag använde är Bel-Air blue från IsaDora och det orangea #185 från Depend.

Älskade makens kommentar:
Ford GT40 gjord av italienska Slot it. Modellen avbildar den bil som vann 24-timmarsloppet på Le Mans 1969. Slot it anses av många vara den bästa tillverkaren av bilbanebilar idag. De gör högkvalitativa bilar som tillfredsställer både de som tävlar och de som samlar, till ett överkomligt pris. De har en återkommande serie att ge ut bilar som vunnit Le Mans i limiterad upplaga och hypen i den lilla bilbanevärlden inför detta släpp nu i somras var hög. Dels pga att det är en Ford GT40 som är en populär modell att samla på (massor av tillverkare har gjort den), dels pga att den är i den så kallade Gulf-färgen, ljusblått med en orange fartrand. Färgen är nog det populäraste temat att samla på då många stall genom historien kört med de färgerna.


Och härmed avslutar jag mitt lilla biltema. Hoppas ni har haft roligt - det har jag.

7 kommentarer:

 1. Hoppas att du känner dig bättre snart :)

  Gillar ditt biltema, måste testa att göra mönster med hjälp av tejp.

  SvaraRadera
 2. Det här biltemat har varit jättekul. Jag som är lite bilintresserad gillar ju att läsa om vad gubben din säger

  SvaraRadera
 3. Mkt cool manikyr!

  Krya på halsen! Jag har också megaont i min. Det slog på från 0-100 så fort jag kom hem från jobbet i fredags kväll. Igår gick jag på vilja och ipren, men nu känns det helkört :/

  SvaraRadera
 4. Det har varit ett jätteroligt tema! Du får göra det till en årlig grej, så vi får se fler modellbilar nån mer gång :)

  SvaraRadera
 5. Carina: Ja testa! Det är roligt som attan, men lite pilligt.

  Kajalpennan: Maken tackar och bockar.

  Kerstin: Stackars oss! Hoppas vi snart blir fiska, för det suger verkligen att vara sjuk.

  Cactus: Det var inte en dum idé. Det finns ju en del bilar att lacka efter och fler lär det bli. Lite som med mina nagellack.

  SvaraRadera
 6. Jesus vilken härlig färgkombo, den måste jag snatta. Helt otippat men funkar verkligen!

  SvaraRadera
 7. Visst är den alldeles underbar! Poppis i racingkretsar har jag förstått, men helt okänd för mig. :)

  SvaraRadera

Hej! Jag blir jätteglad för kommentarer.
För enkelhetens skull svarar jag på frågor här.

Observera att reklam och spam kommer raderas - likaså anonyma kommentarer oavsett innehåll. Glöm inte att skriva under alltså!